29 March 2012

tito.dengan.nyenyak


Hellow blogger
Kini syer kembali meneruskan berceloteh
Ringan sungguh jari jemari pnjang dan runcing ini hendak menaip
Bagaikan popcorn sedang dimasak
Ketak ketuk ketak ketuk atas keyboard ni
Huduh bebenor bunyinyerr
Okeyh mlm ni syer nk kongsi skit tips
Haaa
Nk tau x??
Cepat2 duduk elok2 sume kwan2
Hahahaha
Moleh gituwww
Syer kongsi pada sape yg berminat okeyh
Yg x berminat lau nk tau haaa
Bace laa~~
Hehehehe
Taraaa
Tip mala mini
Anda mahukan tito yg nyenyak??
Jeng.jeng.jeng

Tips Tito Dengan Nyenyak Nyer~~

mungkinkah malam ni syer nk tito awal laa
bila da post entry pasal tito nyenyak ni?
 Nk tito awal hapenyer??
ni pown da pukol 11??
 nak tidur hape mende nye.
xpe laa paz complete entry ni
 syer terus pejam mate + bace doa + bedengkor
kahkahkah
sedikit tips untuk di kongsi dengan korunk sume
act tips ini di syer dapat dari sebuah majalah
yg da agk lame n berabuk d bawah katil tuhh
dan baru arinie nk mmbelek semula
cisssss
dan tips ini juga merupakan pengalaman dari
diri syer sendiri + kazen2 + kawan2

1) minum segelas susu tanpa gula

segelas susu berupaya membuatkan tidur kita lebih tenang. bila minum susu je, mesti rasa cam lalok tak tentu pasal kan. uishh! Mcm baby laa kn dpt susu btol or susu mummy ye mesti cpt je sleepy rite!! bila kita minum susu, kita akan rasa mudah untuk tidur. berangan mat jenin jap sebelum tidur, pztuh dah boleh lelap dah mata.

2) jangan makan 3 jam sebelum tidur.
 
haa,,yang ni baru jep aritue pesan kat sorunk budak gemok!! My hubby!! Dia ni suke mkn mlm2 pztuh tito!! Ptot laa ko mkin bulat by!! Haa
~~ bila dah makan, then nk trus tito bdan kite otometik rase bahang cuz time tu proses pemakanan baru nk hadam!!so lau xnk rse ketidak selesaan tuhh korunk uat2 laa bjalan2 kedepan keblakang dlm uma tuhh!!ad kelebihan okeyh mkn 3 jam sebelum tyto!!ye boleyh mengurangkan kebuncitan okeyh!!sape yg xnk numpk muncit amalkan laa ni!!

3) jaohkan henpon canggih tuhh

bunyi henpon waktu tengah stim tidur memang menganggu,,rase mcm nk mengamok je kt org yg kol tuhh kn!!arrgghhh.. so ap patot buat, silent kan henpon dan letak jaoh jaoh, sebab nya lagi satu,
 ada sesuatu dengan henpon ni akan menganggu tidur kita jugak tau.elakkan laa gune vibration tu!!sungguhnyer gelombang henpon amat laa merbahaya pada sel2 dlm tubuh kite okeyh!! jadi, jaohkan lah henpon canggih tuh ye. esok pagi2 mangon je trus laa lekatkan kat telinga. kalau xleyh sgt nk bepisah dengan henpon 3310 tuhh.

4) gunakan bantal yang selesa

gunalah jenis bantal yang sesuai dengan posisi tidur kita. jangan main guna je bantal tau. jenis bantal ni ada ciri ciri khas untuk posisi tidur. macam syer yang suka tidur mengiring, memerlukan bantal yang tebal + manyak jgn tekezut laa syer sorunk tito ada 6 biji mantal!! hohoho!! n sumenyer d gunakan..then bile pagi ad satu je tinggal yg len dah kebawah!! Pemilihan mantal yang salah leyh uatkan tengkuk kite skit n x slase pada keesokkannyer.
bak kate2 atok2 syer SALAH BANTAL!! Penah x korunk dengo ayat tuh??msti penah kan!!so choose a good pillow to get a good sleep
~~


5) pakai lah wangian or body mish

haa yg ni ukan je untuk mlm jumaat okeyh but for the whole nite laa
~~ pkai laa wangian yg biasa2 je jgn laa over bebenor pkai smpai owg yg tyto sblh tu pening muntah luek plak, wangian ni adalah penenang kalo syer penghuni rumah syer suke bakar wangian ape tah namenyer tp mmg semerbak harum n setiap wangian yg kite bkar tu ad kelebihan untuk freshkn brain kite!!bgosh act teraphy ni!! ewwwwah.. esok nya bangun dengan tenang. kalau dah boring dengan aroma therapy tu, syer akan gune losen baby or Victoria secret punyi wangian baru laa wangi kat badan. sambil tidur sambil bau wangi. tak pun, syer akan spray bilik dengan wangian. termasuk lah gune perfume!! patot laa perfume cepat abis..x gune

6) bace la basmallah dan ayat kursi

ini penting. bace lah basmallah supaya tito kita akan lebih tenang dan bacelah ayat Kursi 3 kali!! Insyallah tito kyte lebih lene n supaya jauh dari setan nirajjim ni !! setan tak leh la ganggu kita waktu tidur. takde la mimpi buruk sangat kan. mimpi buruk ni keje si setan la. nauzubillah... mintak d johkan dari yg buruk!!

7) jgn ada cahaya walaupun sedikit

Haa yg ni sape yg berpenyakit mcm syer ni mmg xskew mmbzir..jenis syer xboleyh tito dalam keadaan terang so x pyh laa nk psang2 lampu tito tu~~ kang mate bukan nk tito keje nk tengok lampu je nanti..ni fakta okeyh tito dlm suasana yg gelap dan sunyi mampu membuatkan tubuh badan yg kecik molek langsing ni rse lebih tenang n otometik pemikiran kite tntg kerja hilang tebang ke awan!!

Dah 7 je kot dulu lau ada nanti syer tambah2 lg okies
Dah2 jom tito cepat
Try laa amalkan
Thankx sanggop membace entry syer kali ini
Daa
Thots polka polka dots~~

after u read it click button LIKE oke :)

No comments:

Post a Comment